Machiavelli Kaartspel 999 games

€ 15,99

incl. btw, plus verzending
Op voorraad
Levertijd: 1 werk dag(en)

Beschrijving

Spannend kaartspel, waarbij de spelers elke beurt een ander karakter worden. Het is heel verrassend omdat deze karakters in het geheim worden gekozen.
Er zijn 8 karakters in het spel, onder anderen een moordenaar, een dief, een priester en een bouwmeester. De karakterkaarten worden aan het begin van een spelronde doorgegeven en elke speler kiest er één. Als iedereen een karakter heeft, begint de spelronde waarbij de verschillende karakters in een vaste volgorde aan de beurt komen. Als het jouw beurt is, kun je ofwel inkomen nemen, ofwel een nieuwe gebouwenkaart kiezen (bij het begin van het spel heb je 4 gebouwen in je bezit). Als je dat kunt betalen, mag je nog een gebouw dat je in je bezit hebt neerleggen. Je mag bovendien ook de functie van jouw karakter uitvoeren. Op die manier kan een moordenaar een ander karakter voor deze spelronde uitschakelen, de koopman krijgt extra geld en de bouwmeester mag 3 gebouwen neerleggen in plaats van 1.
Elk gebouw is zoveel punten waard als dat het kost. Je kunt ook bonuspunten verdienen door als eerste 8 gebouwen te verzamelen en door het verzamelen van gebouwen van verschillende kleuren. Wie op het einde van het spel de meeste punten heeft, wint!
Tactische speeltip(s)
Omdat sommige karakters willen betalen voor gebouwen van een bepaalde kleur, hangt je keuze grotendeels af van de kaarten die je hebt gebouwd.
Daarnaast moet je altijd oppassen voor de moordenaar en de dief. Als je veel geld hebt, kun je er vergif op innemen dat de dief het zal proberen te stelen. Het is dan slim om een karakter te kiezen waarvan de andere spelers niet verwachten dat je dat hebt. De moordenaar kiest meestal een vrij sterk karakter zoals de dief of de koopman. Een van die kaarten kiezen, houdt dus risico’s in.
Het spel is voorbij wanneer een speler zijn achtste gebouw heeft gekocht. Doe dit dus pas wanneer je denkt dat je daarna de meeste punten zult hebben.
Uitleg bij de spelregels:
Je kunt ervoor kiezen om gebouwenkaarten, die je tijdens een beurt niet kiest, niet af te leggen, maar onderaan de stapel te leggen. Gebouwen die door de Magiër afgelegd worden kunnen ook onderaan de stapel gelegd worden. Gebouwen die door de Condottière worden vernietigd komen wel op de stapel.